Als je te horen krijgt dat je kanker hebt is dat heel ingrijpend, voor jezelf en ook voor je omgeving. Kanker is weliswaar een lichamelijke ziekte, maar heeft ook grote gevolgen voor het alledaagse leven op emotioneel, sociaal, praktisch en levensbeschouwelijk gebied. Vragen als "Word ik nog beter?" of gevoelens van boosheid en verdriet kunnen opkomen.

Tijdens en na de noodzakelijke medische behandelingen in het ziekenhuis kan Viore psychosociale ondersteuning bieden. Dat wil zeggen: hulp bieden bij het omgaan met de psychische en sociale gevolgen van kanker. Te denken valt aan het samen zoeken naar behoud, verbeteren of herstel van kwaliteit van leven. Ook vragen als "Hoe houd ik de controle over mijn leven" of "Hoe los ik het op met mijn werk?" kunnen mensen stellen.

Individueel gesprek

Wil je -in deze moeilijke tijd- graag een keer praten met iemand met een professionele achtergrond? Dat kan met een gids van Viore. Een gids is een vrijwilliger met kennis en ervaring op het gebied van persoonlijke ondersteuning van mensen die leven met kanker. Hij/zij houdt één-op-één gesprekken met bezoekers. Deze gesprekken vinden nu telefonisch plaats en -als je wilt- via beeldbellen (skype, zoom, facetime, enz.).

De gesprekken worden gratis aangeboden.

Viore

Viore is het regionale centrum voor iedereen die leeft met kanker. Het werkt samen met de eerste- en tweedelijnszorg in de regio. In januari 2020 hebben zij een nieuwsbrief gemaakt speciaal over de individuele gesprekken die je bij kunt aanvragen. Hierin komen bezoekers, een deskundige en een verwijzer aan het woord. Klik hier om deze nieuwsbrief te lezen of kijk voor meer informatie op de website van Viore.

Informatie over het aanvragen van een gesprek ->>

Bron: VioreDeel via

Lees verder...

  1. 6 april 2020 Wat betekent het coronavirus voor de behandeling van kanker?
    Lees verder
  2. 1 april 2020 Webinar ‘Welke gevolgen heeft het coronavirus op mijn kankerbehandeling?’
    Lees verder
  3. 30 maart 2020 Innovaties in Oncologie: Immuuntherapie versterkt je eigen afweersysteem tegen kanker
    Lees verder