Op zondag 2 april kan jij meedoen met de KLM Urban Trail Groningen. Een hardloopevenement waarbij je door verschillende gebouwen in Groningen rent. Dus als je dacht dat hardlopen saai is, dit wordt niet saai!

Een van de gebouwen waar de loop doorheen gaat is Het Kwadraat. John Franke was eigenaar van het dit bedrijfsverzamelgebouw in Groningen. John was zelf patiënt met longkanker. Hij streed samen met Longkanker Nederland voor een bevolkingsonderzoek naar longkanker. Hier heeft hij zich nog tot het allerlaatst voor hard gemaakt.

De routes van de KLM Urban Trail Groningen zijn ongeveer 5-6 en ongeveer 10-12 km en komen ook dus ook door Het Kwadraat! Dat vond ‘de vader van Het Kwadraat, John Franke’ wel een goed idee. Daar had ie dan wel een voorwaarde voor: dat de loop aandacht zou vragen voor mensen met longkanker door bekendheid te geven aan patiëntenorganisatie Longkanker Nederland en er een sponsorloop van te maken voor deze organisatie. John overleed onlangs aan de gevolgen van longkanker.

Maak jouw digitale collectebus

Als je mee wilt rennen en geld wilt ophalen voor Longkanker Nederland, dan kan je je eigen digitale collectebus hier aanmaken.

Loop er flitsend bij in een shirt van Longkanker Nederland

Bij het afhalen van je startnummer kan je naar je shirt vragen dat je kunt dragen tijdens de loop om aandacht te trekken! (Werk je in Het Kwadraat, dan kan je je shirt daar afhalen).

Afbeelding shirts

Je inschrijfgeld terug verdienen?

Je kunt je inschrijven om mee te doen aan de loop via de site van Urban Trail. De inschrijfkosten zijn €27,50,-. Als je meer dan €50,- ophaalt voor Longkanker Nederland, dan kan je je inschrijfgeld bij Longkanker Nederland terugvragen. Dat doe je door het linkje naar jouw collectebus en jouw gegevens t.z.t. te mailen aan info@longkankernederland.nl

John en Lidia 2e kamer Dankjewel namens John en Lidia van Longkanker Nederland hier voor het gebouw van de 2e Kamer waar zij een gesprek hadden over het bevolkingsonderzoek naar longkanker


Deel via

Lees verder...

  1. 14 maart 2023 Campagne over palliatieve zorg: Ongeneeslijk, niet uitbehandeld
    Lees verder
  2. 13 maart 2023 Toen ik op mijn 33e hoorde dat ik niet meer beter werd, wist ik niet hoe ik verder moest leven. Nu wil ik jou helpen! Kom naar onze training.
    Lees verder
  3. 9 maart 2023 Marloes heeft een zeldzame vorm van longkanker
    Lees verder