Vandaag vraagt Mirjam Willemsen huisarts die zelf longkanker heeft dubbel en dwars aandacht voor het onderwerp Wat als je niet meer beter wordt? De NPO zendt vanavond om 22.19 uur de documentaire uit over haar werk waarin ze mensen begeleidt naar de dood. Ook is ze vandaag spreker op het Carend congres Leven toevoegen aan de dagen.

De NPO kondigt de documentaire aan met de tekst "Mirjam Willemsen ziet de dood elke dag in de ogen. Als huisarts van terminale zieken maar ook als patiënt met ongeneeslijke kanker. In de tijd die haar nog rest doorbreekt ze met tomeloze inzet het taboe rond doodgaan om de levenseindezorg te verbeteren."

Als je vanavond niet kunt kijken, dan kan je de documentaire kijken op de website.

Het Carend congres Leven toevoegen aan de dagen is bedoeld voor zorgverleners die in hun werk te maken hebben met mensen die niet meer beter worden. Mirjam staat om 16.00 uur op het programma. Naast Mirjam, vragen ook Renée en Aukje, beiden net als Mirjam, lid van ons patiëntenpanel aandacht voor palliatieve zorg. Zij bezoeken het congres om hun kennis straks weer te kunnen delen in het belang van andere patiënten met longkanker.

Mirajm voor item dying to live


Deel via

Lees verder...

  1. 15 maart 2023 Ren jij de longen uit je lijf voor mensen met longkanker? Weer zo een mooi initiatief van John Franke†
    Lees verder
  2. 14 maart 2023 Campagne over palliatieve zorg: Ongeneeslijk, niet uitbehandeld
    Lees verder
  3. 13 maart 2023 Toen ik op mijn 33e hoorde dat ik niet meer beter werd, wist ik niet hoe ik verder moest leven. Nu wil ik jou helpen! Kom naar onze training.
    Lees verder