Vandaag is het eerste exemplaar van het boek Longkanker - 100 vragen en antwoorden uitgereikt aan PAR-lid Anne-Mieke van den Berg. Ze ontving het boek van manager Lidia Barberio van Longkanker Nederland tijdens de informatiemiddag over immuuntherapie in Breda.

Anne-Mieke van den Berg (rechts) ontvangt het 1e exemplaar van het boek Longkanker - 100 vragen en antwoorden van Lidia Barberio.

De uitreiking vond speciaal tijdens deze bijeenkomst plaats omdat het boek ook een hoofdstuk bevat over immuuntherapie. Dit was in de eerder verschenen 200 vragen en antwoorden over longkanker nog niet het geval. Dit komt doordat de ontwikkelingen op het gebied van longkanker erg snel gaan. Ook wordt Anne-Mieke van den Berg behandeld met immuuntherapie.

100 vragen én antwoorden over longkanker

Dit is de eerste druk van het 100 vragen en antwoorden boek van Longkanker Nederland. In dit boek staat informatie over de ziekte longkanker, onderzoeken en behandelingen. Ook bevat het tips en informatie over organisaties en websites waar je voor steun en informatie terechtkunt.

Het boek is een verzameling van 100 vragen over longkanker die door patiënten en hun familie zijn gesteld via Vraag het de arts. Longartsen, een longchirurg en een radiotherapeut beantwoorden gratis deze vragen op onze website. Ook zijn er vragen toegevoegd die tijdens bijeenkomsten of via de patiëntenadviesraad (PAR) zijn gesteld. Omdat de ontwikkelingen op het gebied van longkanker erg snel gaan, bevat dit boek de basisinformatie. Bij een aantal vragen wordt via een QR-code verwezen naar onze website voor actuele informatie.

Word Vriend van Longkanker Nederland en ontvang dit boek

Het boek Longkanker - 100 vragen en antwoorden bevat antwoorden op vragen die patiënten en hun familie of naasten willen weten. Of dit nu direct na het horen van de diagnose is of later in het ziekteproces. Dit boek krijgt elke nieuwe Vriend* van Longkanker Nederland als welkomstgeschenk en dank voor het steunen van ons werk. Wil je dit boek ook ontvangen? Word Vriend voor €2,50 per maand of steun ons met een eenmalige bijdrage van 25 euro.

*Ben je al Vriend van Longkanker Nederland en wil je ook graag dit boek ontvangen? Stuur dan een e-mail naar info@longkankernederland.nl met jouw verzoek om het boek. Je ontvangt daarna het boek.Deel via

Lees verder...

  1. 13 juni 2019 Winnaars boek ‘Mij pak je niet’ bekendgemaakt
    Lees verder
  2. 7 juni 2019 Jaarverslag 2018: lees wat we allemaal bereikt hebben voor patiënten met longkanker
    Lees verder
  3. 6 juni 2019 Winactie: win jij het boek ‘Mij pak je niet’ voor jouw brugklas?
    Lees verder