31 mei wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor niet-roken. Dit jaar staat Wereld Niet Roken Dag in het teken van longziekten, zoals longkanker en COPD, veroorzaakt door roken. Helaas overlijden aan longkanker in Nederland nog steeds ruim 10.000 mensen per jaar. Dit aantal kan veel lager zijn als mensen niet zouden roken. Daarom vragen wij speciaal op deze dag aandacht voor het voorkomen dat mensen – en vooral tieners - starten met roken. Dit is namelijk de beste manier om de meeste vormen van longkanker te voorkomen.

Boek Mij pak je niet

Hoe jonger je start met roken, hoe lastiger het is om te stoppen met roken. Daarom brengen wij graag het boek Mij pak je niet van Martine Glaser onder de aandacht. Mij pak je niet is een spannend boek over de gevaren van roken en de gewetenloze tabaksindustrie. Het is voor lezers vanaf ongeveer 13 jaar. Het boek vertelt het verhaal over Thomas, zoon van de directeur van een tabaksgigant. Zijn vader heeft zijn hele leven al voor hem gepland, maar Thomas zelf zou liever een opleiding doen om games te ontwerpen. Floor heeft het minder getroffen: haar vader is vertrokken en haar moeder heeft longkanker. Als hun vrienden Pip en Roy ten strijde trekken tegen de tabaksindustrie worden ook Thomas en Floor meegesleept. Zijn de gevolgen te overzien?


Win jij het boek voor jouw brugklas? Doe mee!
Patiëntenorganisatie Longkanker Nederland hoopt dat alle brugklassers in Nederland het boek Mij pak je niet gaan lezen. Het boek bespreken, kan zorgen voor bewustwording van de gevolgen van roken. Ook zullen er zeker leerlingen zijn die iemand kennen met een longziekte of iemand aan longkanker hebben verloren. Daarover praten in de klas kan helpen bij het verwerken hiervan.

Daarom bieden wij vier brugklassen de kans om dit boek te winnen.


[box] Winactie – wat moet je doen?


Ben jij leraar of leerling uit een brugklas en wil jij dit boek voor jouw klas winnen? Stuur een e-mail naar info@longkankernederland.nl met daarin jouw motivatie waarom jij het boek graag wilt winnen. De mail moet uiterlijk maandag 10 juni 2019 bij ons binnen zijn. De vier beste inzenders winnen het boek voor hun klas.


De winnaars worden woensdag 12 juni bekendgemaakt via onze website en sociale media.[/box]Deel via

Lees verder...

  1. 5 juni 2019 Bekijk het online vragenuurtje over wietolie (cannabisolie)
    Lees verder
  2. 4 juni 2019 Welke vragen over leven en dood wil jij nog bespreken met jezelf, je naasten en je zorgverleners?
    Lees verder
  3. 31 mei 2019 31 mei Wereld Niet Roken Dag: aandacht voor stoppen met roken
    Lees verder