The White Ribbon Tour was vrijdag 21 mei 2021, ondanks de regen en harde wind, een succes. Longkankerpatiënten, naasten, nabestaanden, longartsen, verpleegkundigen, arts-onderzoekers, studenten en andere enthousiaste deelnemers gingen op pad van ziekenhuis naar ziekenhuis om het witte lint voor longkanker door te geven. Met deze actie werd aandacht gevraagd voor longkanker en geld opgehaald voor onderzoek naar betere (long)kankerbehandelingen.

De initiatiefnemer is Niels Harthoorn. Niels is 22 jaar en heeft op zijn twintigste de diagnose gekregen van longkanker met een ALK-translocatie. Met dit initiatief wil de organisatie ‘awareness’ voor longkanker vergroten, met de boodschap:

“Iedereen met longen kan longkanker krijgen en niemand verdient longkanker.”

Het vergroten van die 'aandacht voor longkanker' is goed gelukt. The White Ribbon Tour is niet onopgemerkt gebleven. Sommige regionale dagbladen hebben er een mooi artikel aan gewijd. Zie hieronder de links naar een aantal artikelen.

Ook is er al meer dan 16.000 euro opgehaald voor gepersonaliseerde (long)kankerbehandelingen.

We willen Niels en de andere organisatoren bedanken voor het mogelijk maken van The White Ribbon Tour. Hiermee is longkanker letterlijk op de kaart gezet! En meer bekendheid over longkanker helpt om het stigma dat op deze nare ziekte rust, weg te nemen.

Bekijk de video om een impressie te krijgen van deze dag.


Artikelen over The White Ribbon TourDeel via

Lees verder...

  1. 26 mei 2021 John Franke in NRC XTR: ‘De tijd die ik nog heb, wil ik zo maximaal mogelijk benutten’
    Lees verder
  2. 20 mei 2021 Deelnemers The White Ribbon Tour veel succes!
    Lees verder
  3. 19 mei 2021 Boek jouw vakantie via SponsorKliks en sponsor Longkanker Nederland!
    Lees verder