Heb je een vraag over longkanker, jouw diagnose, onderzoeken of behandeling? Of een andere vraag over longkanker? Vraag het de longarts, longchirurg of radiotherapeut via deze pagina.

Welke artsen beantwoorden jouw vraag?

Longarts Wanda de Kanter

Wanda is sinds 1990 longarts. Ze werkt in het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam. “Ik vind de zorg voor de patiënt met longkanker heel erg belangrijk. Daar valt kennis, continuïteit, aandacht, nieuwsgierigheid, bereikbaarheid en je netwerk onder. Samen met Longkanker Nederland kom ik al jaren op voor mensen met longkanker. Ik vind het belangrijk dat mensen op elk moment een vraag aan ons kunnen stellen via deze rubriek."

Longarts Franz Schramel

Franz is sinds 1993 longarts. Hij werkt in het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht en Nieuwegein. Zijn specialismen en aandachtsgebieden zijn longkanker en interventie bronchoscopie.

“Als patiënt met longkanker krijg je veel nieuwe informatie te horen. Ben je eenmaal thuis, dan schiet je opeens een vraag te binnen. Ik vind het fijn dat mensen die vragen via deze rubriek kunnen stellen, zodat ze snel een antwoord krijgen.”

Longchirurg Koen Hartemink

Sinds 2013 werkt Koen als longchirurg in het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam.

Zijn aandachtsgebieden zijn de behandeling van het niet-kleincellig longcarcinoom, de Pancoasttumoren en de mediastinale tumoren. Ook houdt hij zich bezig met de minimaal invasieve chirurgie (robot of thoracoscopische ingrepen (VATS).

“De laatste jaren is er veel veranderd op het gebied van longchirurgie. Ik beantwoord daarom graag de vragen hierover.”

Radiotherapeut José Belderbos

José Belderbos werkt als bestralingsspecialist (radiotherapeut) in het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam. Haar specialisatie is de behandeling van longkanker.

“Met de introductie van nieuwe bestralingstechnieken, zoals stereotactische bestraling, kunnen we vroege stadia van longkanker goed behandelen. Ik zet graag mijn kennis in om de vragen over radiotherapie bij longkanker te beantwoorden.”

Stel jouw vraag

Stel hier jouw vraag->>

Lees alle gestelde vragen

Zoek vragen (per categorie). Ga naar alle vragen->>Deel via

Lees verder...

  1. 25 november 2019 Columns Telegraaf redacteur Marjolein Hurkmans over longkanker in VROUW
    Lees verder
  2. 25 november 2019 Start internationale bijwerkingenweek: meld voor veiliger medicijngebruik
    Lees verder
  3. 22 november 2019 Gesprekshulp Werk en Kanker
    Lees verder