Complementaire zorg is een aanvulling op de standaardzorg. Deze zorg kan helpen bij klachten en bij je herstel. Massage en acupunctuur zijn voorbeelden van complementaire zorg bij kanker.

  Als je een ernstige ziekte hebt, zoals longkanker ben je vaak op zoek naar informatie over hoe je je beter kunt voelen. Naast de zorg die iemand in het ziekenhuis krijgt, willen mensen weten of ook andere dingen helpen. Kan acupunctuur mij helpen? Wat is mindfulness? Wat doet wietolie? Helpt het om extra vitamines of kruiden te gebruiken?

  Het is fijn als je weet wat je kunt verwachten. Wat maakt me fitter? Wat zorgt dat ik beter kan slapen? Hoe krijg ik minder pijn? Het is goed om te weten hoe je terecht kunt bij 'veilige aanvullende zorg'.

  Op verwijsgidskanker vind je fysiotherapeuten, diëtisten en psychologen met ervaring met behandelen van mensen met kanker. Maar je vindt er ook acupuncturisten, haptotherapeuten en yogadocenten met ervaring met het werken met mensen met kanker. En je vindt er nog veel meer zorg- en hulpverleners met deze ervaring.
  Deel via

  Lees verder...

  1. 7 februari 2024 Dokter Lizza legt uit: weet je nog niet zoveel over longkanker? Kijk dan het filmpje
   Lees verder
  2. 5 februari 2024 Morgen (6 februari) Amersfoort - Ademruimte - samen met anderen met longkanker elkaar ontmoeten
   Lees verder
  3. 4 februari 2024 4 februari Wereldkankerdag - de verjaardag van John
   Lees verder