Coronavirus en longkanker

Het coronavirus (COVID-19) breidt zich uit in Nederland. De maatregelen om het virus onder controle te krijgen, hebben impact op ons dagelijkse leven. Het kan voor mensen met longkanker gevolgen hebben voor de behandeling. Dit kan leiden tot onzekerheid, onrust en allerlei vragen. Wij kregen ook vragen over het coronavirus en longkanker. Op deze pagina hebben we daarom alle relevante informatie over het coronavirus en (long)kanker gebundeld. 

Informatie

‘Wanneer werkt een medicijn tegen corona goed genoeg?’, ‘wat zijn de behandelmogelijkheden?’ en ‘hoe kan een coronavaccin veilig zijn, als het proces nu zo snel gaat?’. Het zijn stuk voor stuk vragen die wij als medicijnautoriteit CBG regelmatig krijgen. Niet zo gek natuurlijk, aangezien het coronavirus onze samenleving sinds maart dit jaar in zijn greep houdt. Daarom gaat presentatrice Dionne Stax op 5 november 2020 tijdens het grootste coronaspreekuur live in gesprek met verschillende medicijn- en vaccinexperts, en geven zij antwoord op de vragen die bij u leven. Bent u erbij?

De interactieve online uitzending ‘Het Grootste Coronaspreekuur: medicijnen en vaccins’ vindt plaats op donderdag 5 november vanaf 19:30 uur Klik hier voor meer informatie

Online contact met andere mensen met longkanker

Wil je via internet contact hebben met andere mensen met longkanker? Klik dan hier voor onze besloten Facebookgroepen. Meld je aan en kom in contact met andere mensen met longkanker.

Algemene corona adviezen in beeld in meerdere talen

Pharos heeft de algemene informatie over het coronavirus in makkelijke taal en met plaatjes uitgelegd. Sommige informatie is ook in meerdere talen beschikbaar.

Video’s

Indiveo heeft animatievideos gemaakt over ‘wat is beademing’? en ‘wat is beademing in buikligging?’
Bekijk de videos hieronder.

Laatste update: 30 juni 2020