Nog zeven dagen en dat is het zover: de benefietavond in het teken van Aukje en Longkanker Nederland. Kom jij ook? Koop snel een kaartje, er zijn er nog maar 21! Lees meer informatie over de benefietavond.

Lidia Barberio, manager Longkanker Nederland, vertelt over de behandeling immuuntherapie en over de patiëntenorganisatie. "Aukje is een van de ‘gelukkigen’ waarbij immuuntherapie werkt. En wat ‘werkt’ inhoudt blijft spannend. Immuuntherapie voor longkanker bestaat nog niet zo lang. De meeste mensen met longkanker gaan nog steeds dood aan deze ziekte. Wat zou het mooi zijn als immuuntherapie voor mensen een blijvend effect heeft.

Wanneer je net hoort dat je longkanker hebt, hoop je dat er een behandeling is die jou kan helpen. Over immuuntherapie krijgen wij als patiëntenorganisatie de meeste vragen. Daarom hebben we een lange lijst met vragen en antwoorden hierover op onze website staan. Ook hebben we een besloten Facebookgroep voor mensen die immuuntherapie krijgen of hiermee gaan starten. Hierin kan je informatie en ervaringen met elkaar uitwisselen. Ook Aukje is lid van deze Facebookgroep. Dit zijn slechts een paar dingen die we bijdragen als patiëntenorganisatie.

Er zijn elk jaar 13.000 mensen die longkanker krijgen. Onze organisatie helpt de patiënt direct met informatie(materialen), organiseren van bijeenkomsten en lotgenotencontact. Daarnaast hebben wij met veel ziekenhuizen direct contact om te kijken hoe we kunnen helpen om de zorg te verbeteren. Dit kunnen doen we samen met patiënten uit onze adviesraad. Ook daar is Aukje lid van."

Lidia sluit af met de woorden: "Mooi dus een avond voor ons samen, we zijn Aukje dankbaar voor dit initiatief.”

[caption id="attachment_465" align="alignnone" width="487"] Lidia Barberio, manager Longkanker Nederland [/caption]
Deel via

Lees verder...

  1. 27 augustus 2019 Kay van der Kooi (man van Paulien van Deutekom) zwemt 35 km voor de Paulien studie
    Lees verder
  2. 27 augustus 2019 Bekijk de uitzending van zomergasten met Wanda de Kanter terug!
    Lees verder
  3. 22 augustus 2019 Longarts Wanda de Kanter komt 25 augustus in VPRO Zomergasten
    Lees verder