Met trots presenteert Longkanker Nederland haar jaarverslag 2018. Zoals mogelijk bekend, was 2017 voor Longkanker Nederland een roerig jaar. We zijn dan ook erg blij dat 2018 een jaar is geweest van meer stabiliteit en ontwikkeling. We zijn trots op wat bereikt is en willen dit in 2019 verder uitbouwen.

Longkanker is de vierde meest gestelde kankerdiagnose en vorm van kanker. Helaas overlijden aan longkanker nog steeds verreweg de meeste mensen per jaar in Nederland. Dit maakt dat wij ons extra verantwoordelijk voelen om, samen met andere partijen, de zorg voor longkanker te verbeteren.

Hoogtepunten

Graag noemen we alvast twee hoogtepunten uit de vele activiteiten die we in 2018 hebben kunnen doen:

Vragenboekje

We realiseren ons dat je, als je hoort dat je longkanker hebt, terecht komt in een wereld die voor jou totaal onbekend is. We zijn daarom blij met een boekje dat wij ontwikkelden voor de ondersteuning van het gesprek over jouw behandeltraject. In het vragenboekje ‘Longkanker? Belangrijke vragen om te stellen’ staan vragen die belangrijk kunnen zijn om te stellen. Ook kan je je arts vragen aan te kruisen welke vorm van longkanker je hebt en in welk stadium de longkanker is.

Praatkaarten

Daarnaast hebben we praatkaarten ontwikkeld om gespecialiseerde verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten te helpen om informatie over longkanker begrijpelijk te vertellen. De kaarten zijn getest door een panel van enkele van de vele mensen in Nederland die moeite hebben informatie te verwerken. Voor het volgen van de training om deze mensen te herkennen is accreditatie door de beroepsgroep toegekend.Deel via

Lees verder...

  1. 6 juni 2019 Winactie: win jij het boek ‘Mij pak je niet’ voor jouw brugklas?
    Lees verder
  2. 5 juni 2019 Bekijk het online vragenuurtje over wietolie (cannabisolie)
    Lees verder
  3. 4 juni 2019 Welke vragen over leven en dood wil jij nog bespreken met jezelf, je naasten en je zorgverleners?
    Lees verder