Vincent Bloothoofd (1970) zit sinds kort in het Patiëntenpanel van Longkanker Nederland. Vincent houdt zich vooral bezig met het ontmoedigen van roken bij kinderen.

In januari 2015 kreeg Vincent voor het eerst last van zijn rechter oksel, zijn rug en zijn arm. Het was hardnekkige zenuwpijn, geen enkele pijnstiller hielp. Op de röntgenfoto's, echo's en andere testen was niks te zien. Vincent was aan de ene kant gerustgesteld, maar waar kwam die pijn dan vandaan? De CT-scan kwam met het antwoord: kanker.

Vincent begon al op zijn veertiende met roken. Nu ongeveer dertig jaar later is Vincent na lange revalidatie hersteld van longkanker en van een zware en bijzonder complexe operatie. "Een pakje Barclay kostte toen maar 3,65 gulden. Een lekker gezond sigaretje, werd er toen gezegd." Roken was slecht, dat was bij Vincent bekend. Maar longkanker was 'iets voor oude mannen'.

De boodschap die Vincent aan de jeugd of ieder ander meegeeft die begint met roken: "De kans bestaat dat je over dertig jaar, of misschien wel eerder, er net zo bij ligt als ik toen op die operatietafel. En dan heb je nog mazzel, want de meeste mensen met longkanker komen te overlijden." Hij leeft nog elke dag met de gevolgen van het roken en wil voorkomen dat anderen ook longkanker krijgen. Hij moedigt iedereen aan vooral niet te beginnen en als je rookt probeert te stoppen.

We heten Vincent van harte welkom in ons Patiëntenpanel. Wij zijn blij dat hij ons panel komt versterken.

Lees meer over Vincent en alle andere leden van het Patiëntenpanel ->Deel via

Lees verder...

  1. 12 juni 2020 Meedoen aan (Europese) vragenlijst: Emotionele en sociale impact van longkanker op patiënten en hun naasten
    Lees verder
  2. 11 juni 2020 Persoonlijke verhalen: Ad Verzendaal kreeg in 2018 de diagnose longkanker
    Lees verder
  3. 4 juni 2020 In memoriam Gineke van Bergen (1963-2020)
    Lees verder